22 d’agost 2023

Moció sobre Projecte de renaturalització de les platges del Vendrell

El Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, ha redactat, a petició de l’Ajuntament del Vendrell, el projecte de recuperació dunar de les platges del Vendrell, que va ser acabat el juny de 2022. Un projecte que té previst executar-se la tardor d’aquest any.

El projecte va estar en exposició pública fins el passat 3 de abril de 2023. Vàrem presentar al·legacions al projecte dintre del termini, però a data d’avui encara no sabem quin ha estat la resolució d’aquestes al·legacions.

A la vegada vàrem recollir un total de 1.245 signatures que es van presentar a la seu de Costas de Tarragona del Ministerio por la Transición Ecológica.

El Govern municipal va fer declaracions dient que “les palmeres no es tocarien” però desconeixem si ha presentat o no les oportunes al·legacions per modificar el projecte del Ministerio.

Si recordem algunes de les deficiències que presentava el projecte:

      Conte 17 ortofotomapes de totes les platges del Vendrell,, però n’hi manquen dos corresponents als darrers 200 metres del final de Masia Blanca, i els primers 500 metres de la platja del Francàs. És una errada, o que no hi haurà cap actuació en aquella zona.

      S’eliminen 19 de les 24 illes del palmeres de les platges. Sota quin criteri que sigui es deixen unes si i les altres no. Es trossegen amb motoserra 114 palmeres i 32 palmeres són traslladades però no sabem a on.

      S’eliminen fins a 4 cartells d’informació municipal, però el Ministeri en posa 19 dels seus.

      S’eliminen passarel·les.

      S’elimina el punt de llum que hi ha davant la caseta de socorrisme.

      Es treuen els pals de les banderes que indiquen l’estat de la mar.

 

Per tot això,  el grup municipal de Primer el Vendrell presenta al Ple de la corporació el següent ACORD:

Que l’Ajuntament del Vendrell s’adreci al Ministerio para la Transición ecológica y el Reto Demográfico, i demani la paralització de l’execució fins que es revisin les deficiències abans enumerades i s’eviti l’eliminació de les 19 illes de palmeres que contempla el projecte.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada