25 de febrer 2024

Moció per ampliar i millorar el carrer Sant Josep

 La següent moció es presenta per 4 grups municipals, Primer el Vendrell, Som Poble-ERC, Fem Vendrell i En Comú-Podem i prové d'una proposta de la Xarxa Vendrellenca.

La situació del connectivitat del Carrer Sant Josep de Vendrell del barri de Carretera de Valls dintre de la trama urbana de Vendrell que llinda amb el municipi de Santa Oliva, és un problema que des de l’Associació veïnes i veïns de Carretera de Valls nord i entorns amb el recolzament de la Federació Xarxa Vendrellenca portem reclamant una solució des de setembre de 2020, fet que queda referenciat a l’expedient de la federació numero 2020080348AJNV i que hem traslladat en reunions a la regidoria d’Urbanisme de Vendrell.

Des d’aquestes entitats i de forma conjunta és vol posar de manifest que la situació d’estretament d’aquest carrer impedeix el pas tant de vehicles d’emergència que hagin d’atendre a persones a la zona de l’estretament com de la resta de vehicles.

Aquesta situació suposa un problema de seguretat i d’accessibilitat que porten anys reclamant una solució, i que des del seu punt de vista passa per fer els treballs necessaris per ampliar la plataforma d’aquest carrer, perquè puguin passar vehicles, dotant de seguretat als veïns que viuen a la zona de l’estretament i en general al barri, a la vegada que es dona connectivitat transversal amb la carretera de Santa Oliva, l’aparcament Joan Amades, la Policlínica o la Ràdio Televisió El Vendrell.

Pel que fa als costos d’implementació d’aquesta proposta cal deixar palès que l’Ajuntament de Vendrell té elaborat un projecte d’ampliació des de l’any 2013 que planteja l’ampliació de la plataforma que té un cost de 67.324, 63 euros. Aquest projecte es va aconseguir a través de l’expedient de la Federació Xarxa Vendrellenca de sol·licitud d’informació pública número 2023100879AJNV i és on queda redactat el projecte i recollits els costos.

Vista la Proposta de resolució presentada pels Grups Municipals Som Poble – ERC – AM, Primer El Vendrell, En Comú Podem – Plataforma Sumem Platges – Confluència i Fem Vendrell, presenta els següents ACORDS:

1. Que durant 2024 s’actualitzi el projecte de connectivitat del carrer Sant Josep elaborat per l’Ajuntament a l’any 2013 amb la finalitat de tenir un projecte actualitzat que permeti la seva implementació.

2. Que s’obrin les converses necessàries amb l’Ajuntament de Santa Oliva per la cessió de terreny per fer l’ampliació.

3. Que es posi una partida pressupostaria al Pressupost municipal de l’any 2025 per executar el projecte.

4. Que s’informi a la Federació Xarxa Vendrellenca i a l’AVV Carretera de Valls Nord i entorns dels acords presos al ple municipal.

5. Que el govern municipal del Vendrell haurà d’informar en el termini de tres mesos al Ple de l’ajuntament sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades per donar compliment a la present resolució.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada