03 de juliol 2023

Primer el Vendrell valora negativament l’acord de govern entre PSC-PP al Vendrell

Des del grup municipal de Primer el Vendrell fan les primeres valoracions d’aquest inici de mandat.

En primer lloc, en el ple d’investidura el portaveu del grup socialista va fer unes manifestacions on explicava que el seu grup s’havia reunit amb tots aquells grups que treballen per la convivència. Des de Primer el Vendrell diuen que no han rebut cap trucada ni comunicació per part del PSC per a reunir-se. Valoren que aquestes manifestacions demostren que l’Alcalde sr. Kenneth Martínez es dedica a donar “carnets de convivència”, al no voler parlar amb el seu grup. Li diuen al Sr. Martinez que  sempre estendran la mà per poder arribar a acords que millorin la vida dels vendrellencs i vendrellenques.

En segon lloc, sobre el pacte de govern subscrit fa una setmana entre el PSC i el PP a l’Ajuntament del Vendrell el titllen de “Pacte de la vergonya”.  Expliquen que en la darrera legislatura el Sr. Martinez signava els acords i realitzava rodes de premsa al carrer, i aquest acord ha estat signat pels números dos de la llista en un despatx tancat i fosc.

Diuen que és un pacte extraordinari i contra natura ja que no es repeteix a cap altre ajuntament de Catalunya. Creuen que ara ja no es podrà parlar per part del Govern Municipal com un govern progressista, ja que el PP representa tot el contrari, com hem vist en les darreres setmanes amb els seus acords amb VOX a més 140 ajuntaments i moltes Comunitats Autònomes impulsant polítiques regressives contra el feminisme i les polítiques de gènere. A més es trobem davant d’un PP desfermat contra la llengua i contra Catalunya que vol convertir el català en una llengua residual.

En el comunicat de l’acord es diu que treballaran per la transparència. Un fet si més no sorprenent, que el Govern del PSC ha fet que el Vendrell sigui que en el 2022 l’Ajuntament de Catalunya hagi estat qui ha rebut més denúncies davant l’òrgan que gestiona la transparència com és la GAIP, i tampoc en el cas del PP que amaga la retribució del seu propi President. 

Des de Primer el Vendrell, volen deixar clar al nou govern de coalició a l’Ajuntament del Vendrell, que ens tindran davant per denunciar qualsevol política municipal on hi hagi pèrdua de drets de la dona o que realitzi pases enrera en la presència del català a l’Ajuntament o en altres aspectes de la vida quotidiana de la nostra vila. Per aquest motiu, exigeixen a l’Alcalde del Vendrell que faci complir el Reglament d’ús de la llengua catalana que va ser aprovat al seu dia pel Ple Municipal.






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada