13 de setembre 2023

Primer el Vendrell es mostra satisfet de que el Sr. Christian Soriano no figuri com a conseller de El Vendrell Comunicació SLM


El grup municipal de Primer el Vendrell es mostra satisfet perquè després de les diverses demandes fetes en roda de premsa, finalment el PSC ha accedit a que el Sr. Christian Soriano, que actualment es troba com investigat en un jutjat del Vendrell, no formi part ni del Consell Assessor ni del Consell l’administració de El Vendrell Comunicació SLM, l’empresa pública que gestiona la Ràdio Televisió del Vendrell.

El grup municipal ha nomenat com a membre del Consell Assessor al regidor LLuís Navarrete (donada l’obligatorietat segons determinen els estatuts de que ha de ser un regidor) i per altre banda, a Sandra Maduell com a nova consellera del Consell d’Administració, uns càrrecs del que no rebran cap mena de remuneració.

Creuen que amb la sortida del Sr. Soriano, es fa imprescindible que s’obri una nova etapa en la ràdio televisió pública del Vendrell, acabant amb les ingerències polítiques viscudes en els darrers 4 anys.

Primer el Vendrell creu, que aquesta nova etapa, s’ha d’iniciar per part del govern estenem la mà a tots els grups municipals per poder arribar a acords amb grans majories qualificades. Tanmateix des del Primer el Vendrell, marquen unes prioritats per arribar a aquests grans acords. 

En primer lloc, recuperant la figura del gerent, que ha de ser la d’un professional degudament contrastat, per la qual cosa es fa necessari que les bases del concurs per la seva elecció eviti possibles “nomenaments a mida” com s’ha produit en èpoques pasades.

En segon lloc, es fa fonamental que des dels òrgans tant de gestió (Consell d’administració i gerència) com consultius (Consell Assessor) es doni compliment a l’exposició de motius  del Reglament de funcionament de la ràdio televisió del vendrell a on es diu que “en l’activitat d’El Vendrell Comunicació, SLM es donarà compliment a allò que determinin tant el Reglament participació dels regidors i grups municipals en òrgans d’informació i difusió municipals, aprovat al Ple del 6 de setembre de 2005, com el Decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública, aprovat al Ple del 16 d’octubre de 2012”, així com es doni compliment a les resolucions del Síndic de Greuges de Catalunya en aquest àmbit.

En tercer lloc, es fa necessari projectar un nou model de ràdio televisió pública adaptat tant a la nova realitat social de la nostra vila, com a les noves tecnologies, tenint en compte a més que l’any 2025 caduca l’actual contracte dels serveis audiovisuals i s’espera que la nova licitació del canals presenti una reducció notable dels nombre de canals d’emissió per la qual cosa creiem que serà molt més difícil aconseguir un canal per mantenir les emissions com s'ha fet fins ara.

En darrer lloc, el Consell Assessor ha de complir les funcions que figuren en el reglament i en els estatuts, el que fa imprescindible que analitzi i valori diferents paràmetres de la programació, així com, que aquesta programació reflecteixi la pluralitat política del consistori i les activitats de totes les entitats del municipi.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada