04 de setembre 2023

Primer el Vendrell i Fem Vendrell denuncien la regressió democràtica del Govern Municipal del Vendrell

 El passat dijous 31 d’agost, el Govern Municipal va anunciar que havia decidit deixar fora del Consell d’Administració d’Aigües del Vendrell a quatre dels cinc grups municipals, és a dir a la meitat de l’oposició del consistori.

Volem recordar, que en el darrer mandat totes les forces polítiques del consistori, que van voler, van tenir un representant dintre del Consell d’Administració d’Aigües del Vendrel. 

La situació econòmica actual de l’empresa, amb participació majoritària del 51% de l’Ajuntament del Vendrell és molt delicada, amb unes pèrdues acumulades abans d’impostos, en els dos darrers any,  d’uns 685.000€, degut a una mala gestió, a un nefast model de concessió que genera el pagaments d’uns 250.000€ en interessos i a la mala planificació en les inversions, que no permet reduir les pèrdues d’aigua en la xarxa xifrades en un 35%, quan la mitjana en els municipis catalans aquestes pèrdues es troben al voltant del 20%.

Davant d’aquesta situació, el Govern Municipal del PSC-PP tot i els seus anuncis de que la transparència seria un dels eixos en l’acord de govern, acorda deixar sense informació del dia a dia a quatre dels cinc grups de l’oposició, entre els que es troben Primer el Vendrell i Fem Vendrell

En el darrer Ple, el Govern del PSC-PP  ja va votar en contra d’una proposta en el Ple per tal de que es demanés al Consell d’Administració d’Aigües del Vendrell que faci cas a les indicacions dels informes emesos per l’interventor municipal, en els dos darrers anys, per tal d’acabar amb les pèrdues econòmiques que arrossega Aigües del Vendrell.

A la vegada, Primer el Vendrell i Fem Vendrell respectem però no compartim la decisió de Som Poble-ERC de formar part del Consell d’Administració deixant fora a la resta de grups municipals, manifestant que nosaltres no necessitem cap veu que ens representin, som grups municipals escollits democràticament el passat 28 de maig i tenim el mateix dret que la resta en participar en la gestió d’aquesta empresa amb capital majoritari municipal. Aquesta decisió suposarà que Som Poble-ERC, com diu el Govern, col·laborarà en la gestió i per tant en la nostra opinió serà corresponsable de la gestió que es faci a l’empresa.

Des dels nostres grups municipals, volem denunciar que la situació de l’empresa d’Aigües del Vendrell provocarà en els propers mesos una forta pujada del rebut de l’aigua que pagarem tots els vendrellencs i vendrellenques. Una vegada més la mala gestió al front d’una empresa municipal l’haurà d’assumir la ciutadania.

Aquesta regressió democràtica i manca de transparència que denunciem en el cas d’Aigües del Vendrell no és única, el passat mes d’agost mitjançant un decret d’alcaldia es va crear la comissió d’estudi de les ordenances fiscals, a on no figuren com a membres cap dels grups municipals del consistori com si passava en el darrer mandat. Aquest fet demostra una vegada més que el Govern Municipal inicia la legislatura volen amagar informació a l’oposició i per tant a la ciutadania en les pujades d’impostos i taxes que té previstes per l’any 2024 entre les que hi han, l’IBI, Taxa escombraries, Taxa guals, rebut de l’aigua, taxa serveis esportius, entre d’altres.

Fem Vendrell i Primer El Vendrell seguirem treballant per la transparència i la unió dels grups de l’oposició en el Consistori Vendrellenc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada