04 d’abril 2024

Primer el Vendrell denuncia que el Govern del Vendrell amaga les dades reals de criminalitat del municipi

 
Aquesta setmana el Ministerio de l’Interior del Govern d’Espanya ha publicat les dades del quart trimestre de 2023 sobre el nombre de delictes comesos en municipis de més de 20.000 habitants. Les dades manifesten una situació molt preocupant en quan al nombre de delictes comesos en el darrer any 2023 al Vendrell, els quals s’han incrementant en un 17,8% respecte a l’any 2022.

La realitat de les dades del Ministerio és que, comparant el 2023 respecte al 2022 s’ha incrementat un 51% els robatoris amb violència i intimidació, un 35% els furts, un 18% el tràfic de drogues o un 2% els robatoris a domicilis i establiments, convertint en el Vendrell en un dels municipis de Catalunya de tamany mitjà (d’entre 20.000 i 50.000 habitants) on més han crescut percentualment els delictes i per tant la criminalitat.


La dada més preocupant és que des de que en 2019 el Sr. Kenneth Martínez és Alcalde del Vendrell, el nombre de robatoris i furts s’ha vist incrementat en gairebé un 60%, tal com s'observa en el gràfic següent:


Per això, des del Primer el Vendrell volem denunciar aquesta manera de governar, amb informacions esbiaixades per confondre a la ciutadania, i demanem al Govern del Sr. Martinez que es deixi de fer constants rodes de premsa i sigui molt més efectiu en les seves actuacions, perquè les dades són molt preocupants. Prou de donar informacions falses com ara que el pressupost en seguretat ciutadana s’ha incrementat en un 48%, quan la realitat és que si compares els pressupostos veus que la pujada en el 2024 és de només l'11%.

Volem denunciar, que aquesta situació d'increment de delictes ja era coneguda pel Govern Municipal des del mes de desembre, ja que les xifres presentades en la Junta de Seguretat així ho corraboren, però el Govern municipal ho va voler ocultar i tergiversar amb la finalitat de donar un discurs positiu sobre les polítiques en matèria de seguretat ciutadana. Una documentació, la de la Junta de Seguretat, que vàrem demanar i que ha estat “bloquejada” pel Govern Municipal durant més de dos mesos i que només després d’una denúncia a la GAIP ens ha permès poder disposar d’ella. Des de Primer el Vendrell li diem al Sr. Kenneth Martínez que per molts entrebancs que ens posin al nostre regidor o al nostre grup municipal, no defallirem en informar a la ciutadania de la situació real del Vendrell en tots els seus àmbits.

No podem sinó també culpar de la situació a la manca d’efectius dels Mossos d’esquadra a la comarca i demanem al Departament de l’Interior de la Generalitat de Catalunya l’imprescindible increment d’efectius.

Al Govern Municipal li demanem un urgent Pla de Xoc per reduir la sensació d’inseguretat que viu la ciutadania i els comerciants, i que ara es demostra que era real, a la vegada que proposem la creació d’un Consell Municipal de Seguretat on la ciutadania i els comerciants puguin conèixer de primera mà, sense dades esbiaixades com fins ara, les xifres reals i quines actuacions es fan per part dels cossos policials.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada