27 de setembre 2023

Moció conjunta amb Fem Vendrell per demanar representació en Aigües del Vendrell i en totes les comissions per elaborar reglaments i ordenances

El passat 31 d’agost de 2023, en el web municipal es publicava una noticia sobre que “el PSC i SP-ERC gestionaran l’empresa Aigües del Vendrell”. En la notícia es deia que s’havia arribat a un acord conforme a part dels 3 consellers de la part privada, hi haurien 4 consellers de la part pública (d’ells un representant de SP-ERC).

El dia 1 de setembre de 2023 al Twitter de l’Ajuntament del Vendrell es deia: “Avui s’ha reunit la Junta General d’accionistes d’Aigües del Vendrell SA per nomenar els membres del Consell d’Administració per al nou mandat. El president serà el regidor Alfons Herrera. 
S'han nomenat com a vocals els regidors Baltasar Santos, Jero Merino i Marc Robert.”

De tota aquesta informació els nostres grups municipals hem tingut coneixement per la premsa, ja que el Govern Municipal no ens ha informat d’aquests acords.

Volem recordar que al Ple de la Corporació del 27 de desembre de 2016 va acordar 
amb el vot a favor del Sr. Kenneth Martinez i del Sr. Jerónimo Merino, “preveure que en el futur Consell d’Administració de l’empresa mixta hi siguin representats tots els grups polítics municipals per augmentar-ne la transparència, un fet que s’haurà d’incloure en els nous estatuts” (com figura en la nota de premsa publicada en el web municipal).




No ser-hi present al Consell d’administració d’Aigües del Vendrell (càrrec gratuit i de la que no es rebria cap retribució) evita als grups municipals el poder conèixer el funcionament i la situació de l’empresa (que com ja hem dit, es troba en una situació de pèrdues acumulades molt important). 

Volem recordar, que el Govern Municipal, per norma general, no respon mai a les sol·licituds d’informació pública, i només davant la corresponent denúncia davant la GAIP (Oficina de Transparència de la Generalitat de Catalunya) es quan entrega la documentació per evitar sancions. Cal assenyalar que l’any 2022, l’Ajuntament del Vendrell és l’ajuntament de Catalunya amb major nombre de denúncies a la GAIP per no haver entregat la informació sol·licitada en temps i forma.

Per altre banda, estem veiem, des de l’inici de l’actual mandat, d’una sèrie d’actuacions encaminades a "eliminar" als representants dels grups que no formen part del govern, de les comissions per fer reglaments, ordenances o per prendre decisions en aquestes comissions.

Un primer exemple, seria la reunió del passat 21 de juny de la comissió de nomenclàtor per escollir el nom de les pistes d’atletisme. Una reunió feta, quan ja s’havia constituït el nou consistori sense convidar als representants de la comissió dels grups municipals.

Un acord que no era urgent ja que la inauguració ha trigat gairebé 3 mesos en realitzar-se.

Una altre exemple, és que el decret d’alcaldia del 8 d’agost de 2023, es va aprovar la comissió d’estudi de modificació de les ordenances fiscals pel 2024, a on al contrari del que s’havia fet en el darrer mandat, s’elimina la presència dels representants dels grups municipals que no formen part del govern.

Per això, els nostres grups municipals de PRIMER EL VENDRELL i FEM VENDRELL presentem al Ple els següents ACORDS:

1/ Que l’Alcalde Kenneth Martínez com a representant de l’Ajuntament del Vendrell en la Junta General d’Aigües del Vendrell convoqui un nova junta general i faci els tràmits perquè tots els grups municipals, que així ho desitgin, formin part del Consell d’Administració d’Aigües del Vendrell mitjançant un representant.

2/ Que en la creació o convocatòria de qualsevol comissió o consell, per tal de modificar o crear una ordenança o reglament o prendre qualsevol acord, tots els grups municipals del consistori tinguin presència amb veu i vot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada