26 d’abril 2024

Demanem que es suspenguin temporalment les noves llicències per l'obertura de nous supermercats de més de 300 m2

 El nostre grup municipal conjuntament amb ERC-Som Poble, En comú Podem i Fem Vendrell presentem aquesta proposta de resolució per tal de demanar la suspensió temporal per l'atorgament de noves llicències per l'obertura de nous supermercats de més de 300 m2.

El municipi del Vendrell ha patit en els darrers anys una proliferació desmesurada de supermercats mitjans i grans de grans cadenes en un context en el que el petit comerç de proximitat està patint una crisi que afecta el seu futur i en molts casos ha provocat el seu tancament.

El tancament d’aquests comerços de proximitat està comprometent, per una part la consecució d’un espai públic com espai de vida i de convivència i, per l’altra, l’atractiu del Vendrell per als visitants.

Per altra part, l’obertura d’aquests nous supermercats ha comportat també en alguns casos molèsties contaminació sonora i afectacions mobilitat que afecta el descans i el gaudi del veïnat.

En els darrers mesos s’han anunciat l’obertura de nous supermercats de gran cadenes al Vendrell que podrien agreujar encara més la situació actual.

Els municipis avançats han fet ús de les eines de planejament que els hi permet ordenar l’activitat comercial passa per protegir el comerç tradicional i per aconseguir una ciutat compacta, sostenible i socialment cohesionada amb l’objectiu de disposar d’un comerç de proximitat que eviti mobilitats importants i redueixi desplaçaments innecessaris.

Davant aquesta situació els grups municipals Som Poble – ERC – AM, Primer El Vendrell, En Comú Podem – Plataforma Sumem Platges – Confluència i Fem Vendrell proposem al Ple  de la Corporació l’adopció dels següents acords:

1. Amb l’objectiu d’estudiar la formació o la reforma de les figures de planejament urbanístic que permetin ordenar l’activitat comercial del Vendrell, els òrgans competents de l’ajuntament iniciaran de manera immediata el procediment previst a l’article 73 Decret Legislatiu 1/2010, de 3 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme, per suspendre la tramitació de plans urbanístics derivats concrets i de projectes de gestió urbanística i d'urbanització, així com també per suspendre l'atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, d'edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d'instal·lació o ampliació d'activitats o usos concrets i d'altres autoritzacions municipals connexes establertes per la legislació sectorial, que estiguin relacionades amb l’obertura de nous supermercats de més de 300 metres quadrats al Vendrell per un període d’un any.

2. El Govern municipal del Vendrell farà un estudi, amb la participació dels nostres comerciants i restauradors, per impulsar, millorar, potenciar i dinamitzar tot el comerç local i de proximitat del Vendrell.

3. El govern municipal del Vendrell haurà d’informar en el termini de tres mesos al Ple de l’ajuntament sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades per donar compliment a la present resolució.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada