26 d’abril 2024

Que en la futura gestió dels equipaments esportius es garanteixi la prestació d'activitats inclusives

 El nostre grup municipal conjuntament amb ERC-Som Poble, Fem Vendrell i En comú-podem presentem aquesta proposta de resolució al ple ordinari del mes d'abril.

A petició del senyor César León Ortega presentem aquesta proposta de resolució motivada pel venciment del contracte dels serveis esportius, de recepció i atenció al client, serveis de neteja, manteniment i conducció de les piscines municipals cobertes del Vendrell, previst pel proper mes de gener de 2025. 

I en la que es demana que es fixi com a condició obligatòria en la nova etapa d’aquests serveis:
* Que un mínim del 10% de les activitats vagin dirigides de forma exclusiva a les persones amb discapacitat i persones dependents del municipi.

* Que el 90% d’activitats restants, dirigides al conjunt de la població, siguin  també inclusives amb l’objectiu que les persones amb discapacitat o diversitat funcional puguin anar-se integrant i incorporant-se en les rutines habituals dels centres esportius municipals.

Aquests objectius, per tant, caldria incorporar-los en la gestió futura d’aquestes instal·lacions, independentment de quina sigui la forma de gestió que finalment s’escolleixi un cop es determini la forma més eficient i sostenible de gestionar aquest contracte, tal com estableix la Llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local.

Així mateix, en aquesta nova etapa instem a negociar i millorar les condicions laborals de les persones treballadores d’aquestes instal·lacions i que no es prenguin decisions unilaterals per part de l’empresa adjudicada, en cas que es decidixi per una gestió indirecta, o per part de l’Ajuntament, si s’opta per qualsevol de les modalitats de gestió directa d’aquest servei.

L’Ajuntament del Vendrell ha de donar exemple i vetllar pel compliment de les normes de les empreses que participen de concursos públics, també en el que respecta dels drets laborals, i en tot cas quan no sigui així, actuar amb les eines legals existents.

Cal recordar també que en el ple d’octubre del 2023, en la proposta aprovada per unanimitat per crear un projecte d’impuls esportiu 2025-2035 per al Vendrell, ja hi consta específicament la millora urgent de l’adequació i renovació de les instal·lacions esportives per fer-les accessibles per a totes les persones, així com la recerca de nous finançaments i programes esportius per a les persones amb discapacitat o diversitat funcional.

Finalment, cal aprofitar aquesta oportunitat per aportar les millores que es considerin adients per altres col·lectius a l’efecte de treure el màxim rendiment social en la nova gestió d’aquests equipaments. 

Per tots aquests motius, els grups proposants i a petició del senyor César León Ortega presentem els següents ACORDS:

1. Que un cop es determini la forma més eficient i sostenible de gestió dels serveis esportius, de recepció i atenció al client, serveis de neteja, manteniment i conducció de les piscines municipals cobertes del Vendrell , sigui quina sigui la forma escollida, es fixi l’obligació de complir:

- Que un mínim del 10% de les activitats vagin dirigides de forma exclusiva a les persones amb discapacitat i persones dependents del municipi.
- Que el 90% restant de les activitats siguin inclusives, amb l’objectiu que les persones amb discapacitat o diversitat funcional puguin anar-se integrant i incorporant-se en les rutines habituals dels centres esportius municipals.

2. Instem a la negociació col·lectiva per recollir les demandes i millores laborals que s’acordin amb les persones treballadores d’aquests equipaments.

3. S’aprofiti el procés de preparació de la gestió futura d’aquests equipaments per introduir les millores que permetin augmentar el rendiment social d’aquestes instal·lacions. 

4. El govern municipal del Vendrell haurà d’informar en el termini de tres mesos al Ple de l’ajuntament sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades per donar compliment a la present resolució.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada