26 de maig 2024

Moció per tal que el Vendrell faci els tràmits necessaris per tal de fer oficials la bandera i l’escut del municipi

El passat 1 de març, l’Alcalde amb diversos membres del Govern municipal del Vendrell, varen fer una roda de premsa de presentació d’una nova marca corporativa així com de l’actualització de l’escut heràldic. Després de la presentació, totes les xarxes socials, web municipals, es van adaptar a la nova marca, a més de publicar-se un video explicatiu a on es parla de l’actualització de l’escut.

Tot aquesta nova marca ha tingut un cost inicial de 18.000€,  a més de les despeses inherents a la realització dels vídeos corporatius fets, i dels treballs realitzats amb aquesta nova marca.

L’escut del Vendrell es va aprovar mitjançant expedient autoritzat per la Real Academia de la Historia amb el número de Decret 2203/1974 després de tramitar-se un expedient de forma reglamentaria, publicant-se en el BOE del 19 d’agost de 1974.

Tot i això, el Decret legislatiu 2/2023 de 28 d’abril pel que s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (en endavant, TRLMRLC) disposa que les corporacions locals poden dotar-se d'un escut o d'un emblema com a distintiu, i el Decret 139/2007, de 26 de juny, regulen la denominació, els símbols i el registre d'ens locals de Catalunya, regula que per l’adopció, modificació, i el canvi de l’escut preveu que l’expedient s’ha d’iniciar per acord de ple, s’ha de sotmetre a informació pública durant 30 dies i amb la seva publicació en el DOGC, complint amb totes les obligacions de publicitat activa establertes i aprovat finalment pel Ple de la Corporació per majoria absoluta.

En una consulta realitzada al setembre del 2021, des del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General d’Administració local, ens indiquen que a la Subdirecció d’Assistència Jurídica i d’Innovació a l’Administració local no tenen cap constància d’oficialització de l’escut ni de la bandera municipals del Vendrell.

En l’escrit de contesta d’aquesta Direcció General,  s’explica quin és el procediment que s’ha de seguir per tal de fer aquesta oficilització.

Des del nostre grup municipal creiem fermament en la necessitat de fer oficials, el més aviat possible, tant  la bandera com l’escut de la nostra vila,, per aquest motiu presentem al Ple de la corporació el següent ACORD:

1/ Que l’Ajuntament del Vendrell, a la major brevetat possible, faci els tràmits necessaris per tal de fer oficials, segons el que estableix la normativa vigent, la bandera i l’escut del Vendrell.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada