01 de juliol 2024

Proposta de resolució per la millora de l’asfaltat, l’enllumenat i la senyalització dels accessos a les urbanitzacions dels Masos, Nirvana i Torreblanca.

 Els accessos d’entrada i sortida a les urbanitzacions de Torreblanca i Masos per l’N340 estan en males condicions a causa de les deficiències en el seu asfaltat i la seva il·luminació.

Pel que fa a l’accés a Torreblanca, la Federació Xarxa Vendrellenca va demanar l’any 2020 a través de l’expedient número 2020060308 que la Generalitat es fes càrrec d’il·luminar la parada d’autobús de l’entrada a la urbanització. La resposta rebuda explicava que la manca d’electricitat a la parada impedia poder fer funcionar la llum de la marquesina, i que era responsabilitat de l’Ajuntament de Vendrell fer arribar la llum fins a la infraestructura de la parada. Així mateix, es constata que tant la il·luminació de l’entrada com de la resta de la urbanització no és de lluminàries Led. 

En data 20 d’agost de 2020 la Xarxa Vendrellenca va incoar l’expedient 2020060308AJNVANX1 cap a l’Ajuntament de Vendrell on demanaven que fiques una escomesa per la parada, del qual mai han rebut resposta.

Sobre l’asfalt de l’entrada, en data 17 de gener de 2023 van enviar a la Unitat de Carreteres de la província de Tarragona de l’Estat l’expedient número 2023010717UCPT, demanant actuacions de millora al seu asfaltat perquè es formen tolls quan plou a la sortida generant que els vehicles que es volen incorporar a la carretera N340 des de l’STOP rellisquin amb els tolls posant en risc la seva incorporació.

Sobre la situació de l’entrada dels Masos la Xarxa, amb veïns i veïnes de la zona de Masos II i III i el Nirvana van estar parlant de la situació deficitària de l’entrada per l’N340 a la urbanització a través del carrer Telègraf i després de fer una revisió sobre el terreny de la situació d’aquesta entrada van trobar en un estat d’absolut abandonament l’asfaltatge de l’entrada i van veure que les lluminàries de l’entrada a la urbanització tampoc no eren de leds.

Davant aquesta situació en data 18 d’octubre de 2023 es va obrir l’expedient número 2023100869UCPT per la unitat de carreteres de la província de Tarragona per saber qui és el titular responsable del manteniment de l’entrada i en data 19 de gener de 2024 es va respondre dient que és l’Ajuntament de Vendrell.

Un altre problema que es va traslladar des del veïnatge dels Masos és el de la utilització del voral d’entrada a la urbanització per deixar aparcats remolcs de camió fet que va poder ser comprovat per membres de la Xarxa Vendrellenca en una de les seves inspeccions.

En resum, es constaten importants deficiències en l’asfaltatge, els accessos, l’enllumenat i la senyalització en aquestes urbanitzacions, per tant cal fer les actuacions necessàries que les resolguin i garantir així la seguretat dels veïns i veïnes d’aquestes zones. 

Per tot el que s’ha exposat, des dels grups municipals Som Poble – ERC – AM, Primer El Vendrell, En Comú Podem – Plataforma Sumem Platges – Confluència i Fem Vendrell, en nom de la Federació Xarxa Vendrellenca i dels veïns i veïnes de la zona dels Masos, Nirvana i AVV Torreblanca proposem al Ple de la Corporació l’adopció dels següents  ACORDS:

1) La millora de l’asfalt d’entrada i sortida de les urbanitzacions de Torreblanca i els Masos cap a l’N340 i dur a terme les actuacions perquè no s’hi formin tolls.

2) La millora de l’asfalt de la sortida del carrer Santa Isabel del Nirvana, instal·lar un punt de llum i realitzar les actuacions per garantir que no s’hi formin tolls.

3) La instal·lació de punts d’enllumenat de led a l’entrada de la urbanització Torreblanca i l’escomesa de llum fins a la marquesina per garantir l’enllumenat a la parada d’autobús.

4) La substitució de l’enllumenat de l’entrada als Masos per llums de led que garanteixi una visibilitat adequada a l’entrada de la urbanització pel carrer Telègraf. 

5) Que els treballs d’asfaltatge tingui partida pressupostària pel pressupost de 2025.

6) Que els treballs d’enllumenat es facin amb el préstec de dos milions d’euros que ha rebut L’Ajuntament del Vendrell de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia per millorar les lluminàries del municipi. 

7) Que s’informi a la Federació Xarxa Vendrellenca dels acords presos al ple i de totes les accions posteriors. 

8) Que el govern municipal del Vendrell informi en el termini de tres mesos al Ple de l’Ajuntament sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades per donar compliment als acords de la present resolució. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada